salonepikin@outlook.com Telefon: +4673 423 45 44

Om oss

Alhassan “Crespo” Kamara

Crespo är en av grundarna till Salone Pikin och är en professionell fotbollsspelare för BK Häcken. Han bor i Sverige men växte upp i Sierra Leone. Crespo föddes i Freetown mitt under inbördeskriget och som många andra barn i Sierra Leone älskade Crespo att spela fotboll. Hans hårda jobb på fotbollsplanen tog honom hela vägen till Sverige när han var 18 år gammal. Crespo har sett mycket lidande i Sierra Leone under sin uppväxt. Nu när han har möjligheten att ge tillbaka till sitt hemland vill han göra det och startade därför tillsammans med sin flickvän Pernilla Salone Pikin. 

Pernilla Haestad Eriksson

Pernilla är en av grundarna till Salone Pikin och studerar till socionom. Hon besökte Sierra Leone för första gången 2012 tillsammans med Crespo. Det har blivit många besök till Sierra Leone efter det och för Pernilla blev besöken till Sierra Leone en ögonöppnare för hur svårt livet är för många barn utanför Sveriges gränser. Tillsammans med Crespo startade hon därför Salone Pikin med syftet att hjälpa barn i Sierra Leone. 

Alice Säfström

Alice har en kandidatexamen i hälsovetenskap och har även tagit en kurs i global hälsa på master nivå. Hon har ett brinnande intresse för personer som lever under svåra livsförhållanden och har tidigare varit på Zanzibar i Tanzania och jobbat med barn i utsatta situationer. Alice började engagera sig i Salone Pikin under slutet av 2017 och sitter nu med i styrelsen i föreningen.